När ska man välja papptak?

Stora fördelar med att välja papptak

Vi lägger papptak, även kallat ytpapp och tätskiktsmatta, som passar bäst på låglutande tak. Det är viktigt att se över låglutande tak då de utsätts för stora påfrestningar och har en livslängd på mellan 15 och 30 år. Vi monterar papptak på tak och betongbjälklag som exempelvis terrasser, innergårdar och parkeringsdäck. Vi svetsar ihop rullar av tätskiktsmatta till en stor matta som läggs ut. Vi monterar dessutom shingeltak.

Det finns många fördelar med att välja papp när det är dags att lägga om taket. Det är lätt och slitstarkt och passar på såväl sadeltak som platta tak. Skälen att välja ett kvalitativt papptak till huset är många.

Dagens papptak är så gott som underhållsfria och håller i tiotals år. En annan fördel jämfört med exempelvis tegeltak är att ett papptak håller även vid en kraftig regnstorm. Det finns heller ingen risk att regnvatten kryper in under takpannorna, angriper takstolar och läkt med fuktproblem som följd.

Skyddar huset från vädrets makter

Ett papptak ser till att fastigheten skyddas väl från både regn och snö, vind och sol. Taket är alltid den del av ett hus som utsätts för hårdast slitage, därför är det av största vikt att man håller taket i bra skick och att det är tillverkat i ett slitstarkt och tåligt material. Låter du oss lägga ett papptak av högsta kvalitet på huset i Stockholm så kommer du inte att behöva bekymra dig om taket under några år framöver.

Man kan dock behöva ta en titt på taket då och då för att försäkra sig om att alla skarvar är täta och att det inte uppstått några revor i materialet. Men som sagt: investerar du i ett papptak är risken liten att du ska behöva bekymra dig om taket de närmaste åren.

En stor fördel med papptak är att det kan läggas på både platta och lutande ytor. Inte minst på moderna, platta byggnader är det idealiskt med papptak. Där behövs ett tak som är helt vattentätt eftersom man endast brukar skapa en lätt lutning som ska styra bort regnvattnet via dräneringshål. Men papptak fungerar även på traditionellt lutande tak.

papptak Stockholm

Snabbt och smidigt att lägga papptak

Att lägga ett papptak går snabbt och smidigt. Detta minskar arbetskostnaderna när det är dags att renovera taket. Papp är ett ganska billigt material, i alla fall i förhållande till tegel eller plåt, vilket ger en betydande ekonomisk fördel för en husägare.

Vi kan hjälpa dig med en nyläggning eller renovering av ett papptak. Vi kan även installera tillbehör som vindskivor, hängrännor, stuprör och mycket annat. Bor du i Stockholm och funderar på att inte lägga ett papptak på ditt hus eller fastighet? Hör av dig till oss, vi kan göra en kostnadsfri besiktning, där vi kan se vilka åtgärder som kommer att behövas för att få ditt tak i toppskick. Efter besiktningen så kan vi erbjuda en offert, även den kostnadsfri förstås.

Lång erfarenhet av att lägga tak

Vi har stor erfarenhet av takläggning, och lägger tak i papp och flera andra material. När vi är klara med taket så gör vi en besiktning och du får både kvalitets- och garantidokument på det utförda arbetet. Tryggt, säkert, hållbart och med miljöns bästa i fokus.

Välkommen att kontakta oss så kan vi hjälpa dig att få ett nytt, snyggt och hållbart tak på ditt hus.

Vi lägger alla typer tak av hög kvalitet och med lång garanti